ТЕСТ 7. клас Литература - Елена Митева и колектив

ТЕСТ 7. клас Литература
Автор: Елена Митева и колектив
Обем: 284 стр.
Формат в мм.: 205х290
Издател: ИК "Веди"
Мека подвързия
Дата на включване: 2007-10-25
Нашата цена: 13.65 лв
 

Сборникът на издателство „Веди" „Тест 7. клас Литература" съдържа 104 теста, обвързани с художествените текстове, включени в учебно-изпитната програма за изпита след 7-и клас за кандидатстване в държавни и общински училища. Тестовете са обособени в два раздела: “Да прочетем и анализираме заедно” и “Да проверим знанията и уменията си”. Обучаващите и тренировъчните тестове в първия раздел предлагат модел за тълкуване на литературните текстове, систематизират знанията на учениците за дадено литературно произведение, насочени са към обогатяване на изказа на седмокласниците, към уменията им да структурират кратък аргументативен текст.
Контролните тестове във втория раздел дават възможност да бъдат проверени овладените знания върху художествените творби. Дадени са различни варианти на тестове върху дадено литературно произведение.
Сборникът предлага ключ към всеки тест. В помощ на учениците ще бъдат двата речника - на непознатите думи и на литературнотеоретичните понятия.
С изпълнението на тестовете седмокласниците биха добили трайни умения за интерпретация на художествен текст. Богатството от тестови задачи, свързани с проблематиката, художествената образност, посланията, фактологията, гарантират успешната им подготовка за изпита.
Сборникът би бил полезен на преподавателите по български език и литература, защото предлага един работещ вариант на обучение - за дискусия с учениците върху литературната творба, за затвърждаване на знанията, за контролна дейност.
Авторите, водещи преподаватели по български език и литература, се надяват да бъдат полезни на всички с предложените тестови задачи.