Вариант 13 - Ричард Морган

Вариант 13
Автор: Ричард Морган
Обем: 720 стр.
Формат в мм.: 130x200
Издател: ИК "Бард"
Мека подвързия
Дата на включване: 2007-11-11
Нашата цена: 12.14 лв
 

Книгата не е в наличност
Генетично подобрени мъже…

Нов бестселър от автора на “Суперкомандос” и “Разбудени фурии”

XXII век
Тринайските са генетично подобрени мъже, създадени, за да водят последните войни на столетието… Но когато битките свършват, те се оказват излишни. А мъж, пограмиран и обучен да води бой, е опасен във времена на мир. Много от тях са заминали за Марс, ала един се е върнал… и Америка се превръща в сцена на серия от брутални убийства.

Карл Марсалис, самият той тринайска и бивш войник, се препитава, като лови свои събратя по поръчка на ООН. Занятието му не е от лесните - другите тринайски го мразят, защото е предател и предвестник на собствената им смърт, останалата част от човечеството го мрази, защото е генетичен изрод и символ на всичко тъмно в човешката природа. На всичкото отгоре временно се е озовал извън юрисдикцията на ООН, хвърлен в затвора по скалъпено обвинение. И когато от Колониалната инициатива го молят за помощ в разследването на убийствата, Карл бърза да сключи сделката.

И така започва един трескав лов, битка за оцеляване, битка и за истината - какво всъщност е станало с последните войници на Майката Земя.

"Вариант 13" е главоломен научнофантастичен трилър, но и роман за предразсъдъците, за рисковете на генното инженерство, за насилието, измамата и развалата като потенциал на човешката природа.

"Майсторството на Ричард Морган в изграждането на научнофантастичен трилър е заслужен комплимент за целия жанр."
Питър Ф. Хамилтън