Бог на императори. Втора книга от Сарантийска мозайка - Гай Гавриел Кай

Бог на императори. Втора книга от Сарантийска мозайка
Автор: Гай Гавриел Кай
Обем: 608 стр.
Формат в мм.: 165х235
Издател: ИК "Бард"
Мека подвързия
Дата на включване: 2007-11-23
Нашата цена: 12.14 лв
 

Книгата не е в наличност
“Бог на императори” е възхитителна. Не съм и очаквал друго от Гай Гавриел Кай.” – Робърт Джордан

Вълнуващият завършек на “Пътуване към Сарантион”

Призован от император Валерий, Криспин, прочут майстор на мозайки, е пристигнал в приказния град Сарантион. Тук той жадува да осъществи творческите си амбиции на купола на величествения храм, издигнат от императора като завещание за поколенията.
Но красотата и уединението на неговия труд не могат да го предпазят от санрантийските интриги. Градът кипи от слухове за война и заговори, а нощем по улиците загадъчно проблясват и гаснат неземни огньове. Валерий се взира на запад към отечеството на Криспин с намерението да обедини отново империята – план, който може да има гибелни последствия за обичаните от Криспин хора.
В Сарантион обаче верността винаги е нещо сложно, защото съдбата на Криспин се е преплела с тази на Валерий и неговата императрица, както и на кралица Гизел, неговата бивша владетелка, приела доброволно самоизгнание в Сарантион. А сега е пристигнал и още един пътник – този път от изтока – лекар, решен да остави своя диря в променливите коварни течения на страст и жестокост, които ще предопределят съдбата на империята.

“Сложно и пищно! “Бог на императори” разкрива майстор в действие… Вече завършена, “Сарантийска мозайка” заема своето място като върхово историческо фентъзи, съчетало алтернативна история и възвисена фантазия, за да се сътвори един странен и все пак познат свят”.
Локус