Матура по български език и литература. Теми за 11. клас. Тестове и аргументативни текстове - Пламен Тотев, Светослав Минчев, Миглена Севдалинова

Матура по български език и литература. Теми за 11. клас. Тестове и аргументативни текстове
Автор: Пламен Тотев, Светослав Минчев, Миглена Севдалинова
Обем: 128 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Персей"
Мека подвързия
Дата на включване: 2007-12-19
Нашата цена: 4.54 лв
 

Книгата не е в наличност
Помагалото е в помощ както на единадесетокласниците, така и на зрелостниците в подготовката им за матура. Изданието включва тестове за държавния зрелостен изпит, разработени по модела, зададен от МОН. Въпросите обхващат целия материал по български език, а по литература – всички автори и произведения, изучавани в 11. клас.
Включени са текстове с основните знания, необходими за създаване на аргументативни текстове върху основните проблеми на българската литературна класика от Ботев до Дебелянов. Те са най-трудната част от държавния зрелостен изпит, но носят и най-много точки.

Разгледани са: Христо Ботев – поезия и публицистика; Иван Вазов – “Епопея на забравените”, “Под игото”, поезия и разкази; Алеко Константинов – “Бай Ганьо”, “Разни хора, разни идеали” и др. фейлетони; Пенчо Славейков – лирика, “Сън за щастие” и “Ралица”; Яворов – поезия; Елин Пелин – “Гераците” и разкази; Димчо Дебелянов – лирика.