Паяжината на властта. Келтски загадки - Питър Тримейн

Паяжината на властта. Келтски загадки
Автор: Питър Тримейн
Обем: 344 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Ера"
Мека подвързия
Дата на включване: 2008-01-23
Нашата цена: 9.09 лв
 

Книгата не е в наличност
Ирландия, 668 година.

Ебер – великодушен келтски предводител, познат със своя благ характер, е убит в дома си. За убиец е нарочен Моен, открит с окървавени дрехи и нож в ръка. Няма съмнение в неговата вина. Въпросът е защо е посегнал на живота на благородния си покровител. Загадката изглежда още по-неразрешима, тъй като самият Моен не може да даде отговор – той е сляп, глух и ням.

Сестра Фиделма се заема с разследването на мистериозното убийство, за да докаже невинността на Моен. С помощта на Адолф, нейния партньор в разследванията, своенравната монахиня-адвокат се сблъсква с чуждото коварство, което ще я отведе до поразяващата развръзка.

Добре дошли в света на сестра Фиделма!
Сестра Фиделма е историческа личност, живяла през VII в., и е най-малка дъщеря на крал Фланд.
Тя е не само религиозно лице, но и добре обучен адвокат. Интересът й да разкрива истината на всяка цена е причина сестра Фиделма да стане разследващ адвокат в Ирландия.

Питър Тримейн е специалист по келтска история. Във вените му тече ирландска, бретонска и шотландска кръв, а родословното му дърво може да бъде проследено до далечната 1288 г. Криминалната поредица “Келтски загадки” се основава на задълбочени разследвания и анализ на архиви от историята на келтите.