Да обичаш Франк - Нанси Хорън

Да обичаш Франк
Автор: Нанси Хорън
Обем: 352 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Ера"
Мека подвързия
Дата на включване: 2008-02-01
Нашата цена: 10.92 лв
 

Книгата не е в наличност
Стъписващо откровение за живота на емблематичния архитект Франк Лойд Райт

Бурният личен живот на Франк Лойд Райт от десетилетия предизвиква агресивен медиен интерес и противоречиви морални оценки. В “Да обичаш Франк” истината за най-прекрасния и най-ужасния епизод от земния път на емблематичния американски архитект е поднесена с покъртителен реализъм. Любовната история на Райт с Мейма Бортуик и днес скандализира и стряска с въпросите и реакциите, които отключва. От позицията на журналист, съгражданин и жена Нанси Хоран се вмъква в интимния свят на двама души, които винаги са били сочени с пръст.

На относително късен етап от живота си Франк и Мейма откриват необичайното си емоционално и духовно съзвучие, подкрепено от общия им стремеж да отстояват правото си на избор. Когато се запознават, и двамата са обвързани. Желанието им да бъдат заедно въпреки всичко и всички ги отвежда в доброволно изгнание, като оставя зад гърба им две разбити семейства и общо девет нещастни деца. Американската преса настървено следи интригата. Обществото точи зъби за мелодраматичен завършек на наглото прелюбодейство. Но дори и най-развинтената фантазия не може да предположи каква зловеща орис ще ги раздели. Дръзкият им романс дълго кънти в ушите на отегчените от невзрачното си битие американски съпруги и се носи от уста на уста в средите на архитекти, феминистки, криминолози и скучаещи моралисти.

Романът на Нанси Хоран е не само документална снимка на нравите от началото на ХХ век, но и огледало, насочено към самите нас. От първата до последната страница тази книга е стъписващо откровение за любовта, която е по-силна от хората.