Сборник по математика за 5.-7. клас. Нестандартни задачи. Подготовка за националния изпит-тест - Марина Рангелова

Сборник по математика за 5.-7. клас. Нестандартни задачи. Подготовка за националния изпит-тест
Автор: Марина Рангелова
Обем: 104 стр.
Формат в мм.: 165х235
Издател: ИК "Коала прес"
Мека подвързия
Дата на включване: 2008-02-13
Нашата цена: 6.55 лв
 

Книгата не е в наличност
Книгата цели да събуди интерес към математиката, да доразвие влечението към нея и да бъде помощник в активното и забавно свободно време. Разсъжденията върху решаването на нестандартната задача позволяват да се повдигне завесата към един необятен свят, наречен МАТЕМАТИКА.

Настоящата книга съдържа система от нестандартни задачи, за решаването на които учениците са получили достатъчно знания в учебния процес. Направили сме опит да поднесем идеи за решаването на такива задачи и да допринесем за развитието на възможно повече творчество и последователност.

При ползване на пособието могат свободно да се избират и разглеждат различни тематични задачи, без да се наруши последователността на математическите знания.

Интересът на много ученици от 5.-7. клас към нестандартните задачи се засилва. От една страна, те участват в математически олимпиади, регионални и национални състезания, а от друга страна - предстои им национален изпит по математика за постъп-ване в елитни училища. Част от задачите в тези изяви са със занимателен характер.

В преговорните уроци в часовете по математика могат да се разглеждат по 2-3 от задачите в тази книга, които са свързани до определена степен с преговорния раздел, което ще спомогне за разнообразяването на тези часове.

След решаването на задачите от този сборник вие ще добиете увереност, че вече сте сред мислещите и можещите хора, за които математиката е пътят към техния успех. Ще се убедите, че задачите не са лесни и трудни, а познати и непознати. Надяваме се, че един ден за вас всички задачи ще са познати.