Призрачните бригади - Джон Скалзи

Призрачните бригади
Автор: Джон Скалзи
Обем: 352 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Бард"
Мека подвързия
Дата на включване: 2008-06-06
Нашата цена: 8.90 лв
 

Книгата не е в наличност
Вселената е опасно място за човека - и предстои да стане още по-опасно. Три раси, с които човечеството вече се е сблъсквало, са се съюзили, за да спрат настъплението на човеците в космоса. Техният скрит коз е ученият Чарлз Ботин, който познава най-съкровените военни тайни на Колониалните сили. За да спрат назряващия конфликт, Колониалните сили трябва да разберат защо Ботин е предал човечеството.

Иаред Дирак е единственият, който може да даде отговор - той е свръхчовешки хибрид, създаден от ДНК на Ботин. Мозъкът на Иаред е подготвен да приеме съзнанието на Ботин, съхранено в електронна памет. Прехвърлянето обаче се проваля и Иаред е пратен в Призрачните бригади.
С течение на времето спомените на Ботин изплуват на повърхността и Иаред разбира какво го е подтикнало към предателство. Но докато отчаяно се опитва да открие своя "създател", Иаред е изправен пред особено важен избор. А времето изтича - тристранният съюз вече е готов да нападне човечеството. И това няма да е обикновена война...

Скалзи умело заобикаля клишетата на военната научна фантастика и докато ни радва с вълнуващи батални сцени, не пропуска да обърне внимание и на научната обосновка на събитията.