Величието на Васил Левски - Марин Калонкин

Величието на Васил Левски
Автор: Марин Калонкин
Обем: 190 стр.
Формат в мм.: 140х200
Издател: ИК "Аскони Издат"
Мека подвързия
Дата на включване: 2008-06-09
Нашата цена: 7.28 лв
 

Книгата "Величието на Васил Левски" е събрала на едно място най-същественото, което нрави Апостола на свободата велик. Тя разкрива защо Васил Левски с наша национална гордост. Разкрива върха на революционната идеология и стратегия за националното ни освобождение, до които достига Левски. Разкрива Левски като мислител, прозрял в бъдещето същността и характера на новата независима българска държава и определил мястото на България в новия свят. Характеризирал развитието на човека и човешкото общество и завещал на поколенията да създадат това общество, с което става съвременник не само на днешното, но и на бъдните поколения.
Днес ние се нуждаем от величието на Левски, от неговата гордост и непримиримост, от неговото пословично родолюбие, от неговата мъдрост и твърдост. Левски е планетарен. Той с нужен на цялото човечество, което търси своето съвършенство и в същото време е толкова несъвършено.
В книгата за първи път е показан архивът за Васил Левски, съхраняван в Националния военноисторически музей в София, и са направени съществени изводи от този архив.