Колелото на Мрака - Дъглас Престън, Линкълн Чайлд

Колелото на Мрака
Автор: Дъглас Престън, Линкълн Чайлд
Обем: 376 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Ергон"
Мека подвързия
Дата на включване: 2008-07-11
Нашата цена: 11.82 лв
 

Книгата не е в наличност
Дълбоко в планините на Тибет е скрит манастирът Гсалриг Чонг - непристъпен, откъснат от света, затворен за непосветени. А в него от векове се пази древно ковчеже с неизвестно дори за монасите съдържание, запечатало ужасяващо предупреждение...

Полумъртъв алпинист, по чудо оцелял след невъзможен преход през най-страшните хималайски зъбери, намира спасение в манастира. И скоро след това изчезва. А заедно с него изчезва и тайнствената реликва. Агентът от ФБР Алойзиъс Пендъргаст открива беглеца, но късно - някой го е изпреварил и алпинистът е жестоко и яростно убит. Реликвата липсва.

Луксозен презокеански кораб прави първия си круиз в Северния Атлантик. Но вместо безкраен празник, на потъналите в блясък, разкош и грях палуби се развихря психеделична игра с живота на четири хиляди души, а самият Пендъргаст се изправя пред най-страшното - битка със злото, скрито в самия него. Ще бъде ли смазан от Колелото на Мрака?
"Преведи ме през всички страдания - казва древната молитва. - Само по тази пътека мога да превърна злото в добро".

Бестселърите на Престън и Чайлд едновременно забавляват, плашат и изненадват - дават ти точно каквото искаш от един истински трилър.
Library Journal