Светът на исляма. Пълна хроника на мюсюлманската цивилизация. Том 4. Османските потайности - Харемът - Ибрахим Карахасан-Чънар

Светът на исляма. Пълна хроника на мюсюлманската цивилизация. Том 4. Османските потайности - Харемът
Автор: Ибрахим Карахасан-Чънар
Обем: 448 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Лик"
Мека подвързия
Дата на включване: 2008-07-23
Нашата цена: 15.47 лв
 

Това е последният том от тетралогията Светът на Исляма – Харемът. И в него известният български автор не изневерява на увлекателния си и завладяващ стил, който ни кара да изчитаме книгите му на един дъх. Това, което се превърна в запазена марка на Ибрахим Карахасан-Чънар и което му спечели огромна читателска аудитория, е оригиналният му творчески подход: сплав от документален реализъм и изкусно изведен сюжет.
Този път мястото на „полесражението” е Истанбул, метрополията на могъщата Османска империя, градът с двойнствен морал и стандарти, разпадащи се взаимоотношения и рухнали мечти.
Какво всъщност знаем за харема като обществен институт? Истина ли е, че той е мрачна обител за сексуална експлоатация и заточение на нещастните девойки? Или пък техният живот има своята привлекателна страна, извоювана може би с цената на много интриги, кинжали, въже и отрова.
Какви са вкусовете на турските султани за женска красота и как, както неведнъж в историята се случва, една от стотиците конкурентки в харема успява да завладее сърцето на могъщия владетел? Отговорите на тези въпроси с крият на страниците на тази завладяваща книга.