МОНК. Г-н Монк в открития космос - Лий Голдбърг

МОНК. Г-н Монк в открития космос
Автор: Лий Голдбърг
Обем: 320 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Intense"
Мека подвързия
Дата на включване: 2008-08-04
Нашата цена: 10.92 лв
 

Книгата не е в наличност
В най-новата книга от поредицата Ейдриън Монк навлиза в потайностите на култовата научно-фантастична телевизионна програма "Отвъд Земята", където се среща с хора, точно толкова обсебени като самия него. Макар да не е от почитателите на програмата Монк може да разбере лудостта на тези странници. Кой не би искал да живее във въображаем свят?
Причината, поради която Монк се намира в седалището на тази общност, е, че може би в нея се спотайва убиец. Някой, облечен в космическа униформа, изключително зрелищно застрелва легендарния създател на шоуто, Конрад Стайп. Възможно ли е гневен почитател да му е отмъстил, задето се е продал на холивудски продуцент-експлоататор?
За щастие, страдащият от агорафобия брат на Монк, Амброуз, е изтъкнат експерт по телевизионната поредица.
Двамата братя Монк – всеки със своите фобии и крайности, ще се впуснат в разплитане на серията от четири убийства, свързани с "Отвъд Земята". Само ако Амброуз Монк успее да се застави да излезе от къщи…

"− Ти направи няколко удивителни умозаключения, Ейдриън – каза Амброуз, след като Монк свърши.
− Можех да ги направя много по-рано, ако те бях послушал – каза Монк. – Ти си велик детектив.
− Не съм сигурен какъв съм в действителност, но определено не съм детектив – каза Амброуз. – Нямам твоя светски опит, авантюристичен дух или безстрашното ти, дръзко отношение към живота."