Клептън. Автобиографията - Ерик Клептън

Клептън. Автобиографията
Автор: Ерик Клептън
Обем: 320 стр.
Формат в мм.: 165х235
Издател: ИК "Сиела"
Мека подвързия
Дата на включване: 2008-09-08
Нашата цена: 12.90 лв
 

Книгата не е в наличност
Рокзвездата Ерик Клептън е икона, олицетворяваща историята на рок музиката. Пословично известен със своята сдържаност и дистанцираност в една професия, белязана със склонност към изява, показност и реклама, той за първи път разказва със забележителна искреност и откритост за личния си и професионален живот.
Роден извънбрачно през 1945 година и отгледан от баба си и дядо си, той никога не узнава кой е баща му и до деветгодишна възраст смята майка си за своя сестра. През юношеските години единствена утеха намери в китарата си и невероятният му талант скоро го превръща в култова фигура на музикалните клубове из цяла Англия. По стените на Лондонското метро се появяват надписи “Ерик е Бог”
През 60-те години на миналия век свири с Джими Хендрикс, Боб Дилън, Бийтълс, Ролинг Стоунс и се сприятелява с Джордж Харисън. Влюбва се в съпругата на приятеля си Пати Бойд, но тази отчаяна любов го тласка към уединение, депресия и наркотици. Хероинът е заменен от алкохол, който накрая разрушава брака му с Пати Бойд, на който е възлагал толкова надежди.
След като успява да се освободи от двадесетгодишен плен на алкохола и наркотиците, той става баща и точно когато открива нов смисъл в живота, съдбата му нанася непоправим удар – при трагичен инцидент умира четиригодишният му син Конър.
От брака си с Мелиа Макенъри има три дъщери.

АВТОБИОГРАФИЯТА на Ерик Клептън е разказ на човек, който успява да оцелее и да се задържи на върха на славата въпреки демоните, които се опитват да го разкъсат.