Тетрадка по история и цивилизация за 7. клас/Кушева - Р. Кушева

Тетрадка по история и цивилизация за 7. клас/Кушева
Автор: Р. Кушева
Обем: 72 стр.
Формат в мм.: 210х285
Издател: ИК "Просвета"
Мека подвързия
Дата на включване: 2008-09-11
Нашата цена: 4.10 лв
 

Учебната тетрадка е част от учебния комплект за възприемане на основното учебно съдържание чрез неговата обработка.
Дейностите за всяка отделна тема са малко на брой (най-често три), но са съставени така, че да предизвикат интерес, да създадат увереност за постигане на резултат и да имат обучителен характер. Използването на повече и разнообразни изображения като източник на информация позволява на учениците да наблюдават, съпоставят, установяват, правят заключения, с което се разширяват и конкретизират техните представи за различни събития, личности, процеси. За целта те извършват различни дейности: подчертават, попълват, маркират, ограждат, откриват, пишат, за което е необходимо кратко техническо време.
След всеки раздел са включени тестови задачи за проверка и оценка на знанията на учениците. За тяхното решаване те се подготвят предварително, като могат за използват и обобщителните теми в учебника.
Учебната тетрадка осигурява условия както за работа в клас, така и за домашна работа. Тя предлага възможност на учителите да разно­образят процеса на преподаване, а на учениците да усвояват по-добре и по-пълно учебното съдържание по история и цивилизация за 7. клас.