ФИЗИКА и АСТРОНОМИЯ за 7. клас - Максим Максимов, Галя Русева

ФИЗИКА и АСТРОНОМИЯ за 7. клас
Автор: Максим Максимов, Галя Русева
Обем: 112 стр.
Формат в мм.: 165х235
Издател: ИК "Булвест"
Мека подвързия
Дата на включване: 2008-09-15
Нашата цена: 18.20 лв
 

Книгата не е в наличност
Учебникът е разделен на три части - Електричество и магнетизъм; Светлина и звук; От атома до Космоса.
В учебника са разработени 33 урока за нови знания, 7 лабораторни работи и 3 урока за решаване на задачи. Всяка от трите части завършва с обобщителен урок и тест за самопроверка на учениците. Съставени са и 3 теста за годишен преговор. В края на учебника е даден речник на основните нови понятия и някои важни термини.
Рубриката „Въпроси и задачи“ е обособена в колона на втората страница от всеки урок. Характерно за учебника е богатото разнообразие от въп­роси върху учебното съдържание, от качествени, изчислителни и експериментални задачи.
В някои уроци е включен допълнителен учебен материал, който е извън задължителната учебна програма и е разграничен от основния текст със специален знак.
Лабораторните работи развиват практическите умения и сръчности на учениците чрез самостоятелно свързване на прости електрически вериги, измерване на електричен ток, напрежение и съп­ротивление. Учениците наблюдават и изследват опитно светлинни явления. Те развиват уменията си да измерват физични величини, да обработват експериментални данни и да представят резултатите в таблица.