ТЕХНОЛОГИИ за 7. клас - Любен Колев, Христо Патев, Пламен Петров, Иван Иванов

ТЕХНОЛОГИИ за 7. клас
Автор: Любен Колев, Христо Патев, Пламен Петров, Иван Иванов
Обем: 88 стр.
Формат в мм.: 145х210
Издател: ИК "Булвест"
Мека подвързия
Дата на включване: 2008-09-15
Нашата цена: 9.44 лв
 

Книгата не е в наличност
Учебникът предлага структуриране на учебното съдържание, което отговаря на Държавните образователни изисквания за учебно съдържание и на утвърдената учебна програма. При разработването му авторите са се стремили да поднесат сложната материя по интересен, практичен и достъпен за възприемане от учениците на тази възраст начин.

За всяка тема е възприета единна структура: уводна част, в която се обръща внимание на усвоени знания и умения от пред­ходните учебни години; информационна част, в която се изясняват нови понятия, дават се примери и обяснения, придружени със съответни илюстрации (технически обекти в натура). Въведени са рубрики, чрез които се постигат по-голяма нагледност, удобство и занимателност при ползване на учебника: „Помислете и отговорете“, „Направете сами“, „Любопитно“. Особено внимание е обърнато на практичес­ките задачи.

Предлаганите обекти за практическа работа са разработени, осъществени и експериментирани от авторите. Те в голяма степен ще спомагат за по-лесно усвояване на предвидените знания, особено за обекти със сложна конструкция, каквито са различните видове предавателни механизми. В предлаганите обекти е предвидено да се използва разнообразие от конструкционни материали и технологични операции по обработка и монтаж.

С това се постига надграждане на усвоени знания и умения, като се съблюдава общо технологичният принцип. Даваните примери и обяснения са насочени към техниката и технологиите от бита, което се налага от спецификата на културно-образователната област „Бит и технологии“.