Терапевтични общности. Стандарти за добра практика - Петър Василев

Терапевтични общности. Стандарти за добра практика
Автор: Петър Василев
Обем: 192 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "М8М"
Мека подвързия
Дата на включване: 2008-09-24
Нашата цена: 18.02 лв
 

Книгата не е в наличност
„Терапевтични общности” представя технологията за индивидуална промяна на личността при зависимости и на практика е кратко ръководство за при-ложение на този метод. Прави се въведение в когнитивно-поведенческата психотерапия и се показва начинът на интегрирането й в терапевтичната структура.
Представени са стандартите за добра практика, разработени в международен изследователски проект към Royal College of Psychiatrists – „Community of Communities” Quality Network.
Тази книга е предназначена за професионалисти от помагащите професии, студенти, родители и всички, които се интересуват от зависимости и тяхното преодоляване.
Авторът Петър Василев е психиатър, терапевт и супервизор по когнитивно-поведенческа психотерапия. Основател е на Българска асоциация по когнитивно-поведенческа психотерапия и е бил неин председател с два последователни мандата.
Има продължителен опит като началник отделение по наркомании във Военно-медицинска академия. През 2001 г. създава „Къща Феникс”, която е първата професионална терапевтична общност за зависимости в България.
Автор е на над 30 научни публикации. Редактор е на списание „Когнитивно-поведенческа психотерапия”. Член е на борда на английското списание „Behavioural and Cognitive Psychotherapy”. Участва в експертна група за стандарти при терапевтични общности към Royal College of Psychiatrists, Великобритания.
Преподава тематиката в Софийския университет „Св. Климент Охридски” и Бургаския свободен университет.