Макмафия. Престъпност без граници - Миша Глени

Макмафия. Престъпност без граници
Автор: Миша Глени
Обем: 492 стр.
Формат в мм.: 145х210
Издател: ИК "Сиела"
Мека подвързия
Дата на включване: 2008-09-25
Нашата цена: 15.48 лв
 

Книгата не е в наличност
Миша Глени е британски журналист, бивш кореспондент на Би Би Си и вестник „Гардиън" за Източна Европа, който в продължение на 20 години следи промените в този регион и постепенно от анализ на политическите революции преминава към разследването на друг вид движения, по-дълбоки и по-опасни: нарастващата власт на мафиите.

Авторът изследва глобалните престъпни мрежи, проследявайки ръста на организираната престъпност, като тръгва от процъфтяващата секс търговия в бързо променящата се посткомунистическа България и възхода на империята „Мултигруп" на Илия Павлов до гангстерските операции в Бомбай, прането на пари в Израел, канадската търговия с марихуана, нигерийските инвестиционни измами, бразилските киберпрестъпления. Майсторски преплита интервюта с основни играчи, икономически изследвания и социологически анализи. Твърди, че хаосът и политическите промени, които са последвали след падането на комунизма в Източна Европа, заедно с нарастващото търсене на Запад и лесното движение на пари и хора създават перфектната възможност за организираната престъпност да се укрепи от тъмната страна на глобализиращата се икономика.

„Зад всяко голямо богатство стои едно голямо престъпление", е казал навремето Балзак. Миша Глени доказа това твърдение за нашата епоха.
Кристофър Хъчинс

„МАКМАФИЯ" трябва да се разглежда като една от основните документални книги в наше време. Прецизно изследване и описание, крайно сериозно и същевременно спиращо дъха, пълно с екзотични места, вълнуващи факти, необикновено брутални деяния и пъстри, макар и смъртно опасни герои... Всеки, който има и най-малък интерес към това, как всъщност върви светът, трябва да прочете тази книга.
Sunday Times