Древните маи. National Geographic проучва - Натаниел Харис

Древните маи. National Geographic проучва
Автор: Натаниел Харис
Обем: 64 стр.
Формат в мм.: 175х240
Издател: ИК "Егмонт България"
Мека подвързия
Дата на включване: 2008-10-20
Нашата цена: 9.01 лв
 

Поредицата "Нешънъл Джеографик проучва", посветена на древните цивилизации, е подходяща за читатели в ранна тийнейджърска възраст – между 11 и 15 години. Въпреки това полезна информация в нея могат да открият и по-големите, и възрастните.
Книгите от поредицата обясняват на достъпен език основните правила в археологията и учат младите да ценят и опазват археологическите находки. Поредицата дава информация за миналото на народи и култури, които не са силно застъпени в учебната програма – древните ацтеки, древните маи, древните гърци, келти, египтяни и др. Затова на нея може да се гледа като на подходяща допълнителна литература за учениците – особено в 5 и 7 клас, когато те се запознават с древните цивилизации по нашите земи, Древна Гърция и Рим. Сравнението между наученото за държавното устройство, обществения строй, ежедневието, религията и занаятите ще създаде у децата една по-обширна представа за древния свят. В книгите от поредицата е включена и информация за наследниците на културите, които днес обитават същата територия.

В продължение на пет века цивилизацията на древните маи процъфтява на територията на днешните държави Мексико, Гватемала, Белийз, Хондурас и Ел Салвадор. Археолозите отдавна правят разкопки в този регион, търсейки данни за историята на маите. Вижте удивителните стъпала в Копан с изсечени върху тях йероглифи. Насладете се на красотата на каменните плочи, откраднати от столицата на древните маи. Научете как древните обекти и артефакти помагат на учените днес да сглобят пъзела на миналото. Всеки новооткрит артефакт ни дава нова представа за изгубената цивилизация на древните маи.

Преди да започне пише книги, НАТАНИЕЛ ХАРИС завършва „Юнивърсити Колидж” в Оксфорд. Първата му книга е публикувана през 1969 г. и оттогава той се специализира като автор на историческа тематика. Написал е повече от 60 книги, включително Всекидневният живот в Древен Египет и Мумии. Също така той е консултант на исторически телевизионни поредици и публикува статии в множество периодични издания. В момента живее в Западна Англия.