Наръчник по монтаж, експлоатация и ремонт на климатични инсталации - Георги Гатев

Наръчник по монтаж, експлоатация и ремонт на климатични инсталации
Автор: Георги Гатев
Обем: 224 стр.
Формат в мм.: 205х285
Издател: ИК "Техника"
Мека подвързия
Дата на включване: 2008-11-10
Нашата цена: 26.39 лв
 

Книгата не е в наличност
В наръчника са обхванати някои от марките и моделите климатични инсталации с по-широко разпространение у нас, доказали своята енергийна ефективност, с достъпна цена и висока надеждност при експлоатация.
Разгледани са измервателните уреди, използвани в климатичната техника. Обърнато е внимание на необходимостта и възможностите за замяна на опасните за околната среда хладилни агенти с алтернативни. Описани са принципите на монтажа на различните типове климатични инсталации. Особеностите при експлоатацията им са посочени за всеки режим на работа - охлаждане, отопление, обезскрежаване и т.н.
По отношение на ремонта са застъпени характерните повреди на климатиците, причините, довели до тях, и начините за отстраняването им.
В приложението са дадени многобройни таблици и работни диаграми, в които е отразена зависимостта на мощността от външната и вътрешната температура, както и от други параметри, като влажност, ток, налягане и т.н. Приложени са също таблици с кодове на повредите и оригинални електрически схеми на климатични инсталации.
Материалът в отделните раздели е систематизиран по марки и модели климатични инсталации.
Надяваме се, че в този вид наръчникът ще бъде изключително полезен за специалистите, заети в сферата на климатичната техника. Ще представлява интерес за проектанти, техници, вносители, дистрибутори и др.
Може да се използва като практическо учебно помагало от преподаватели и студенти по топлотехника.