ИНТЕРИОР. Дизайн, проектиране с AutoCAD, компютърно моделиране и визуализация с 3ds Max + CD - Д. Ларченко, А. Келле-Пелле

ИНТЕРИОР. Дизайн, проектиране с AutoCAD, компютърно моделиране и визуализация с 3ds Max + CD
Автор: Д. Ларченко, А. Келле-Пелле
Обем: 464 стр.
Формат в мм.: 230х300
Издател: ИК "СофтПрес"
Твърда подвързия
Дата на включване: 2008-12-23
Нашата цена: 90.95 лв
 

Книгата не е в наличност
Това уникално ръководство дава практическа информация за целия процес на проектирането на интериори – от първата среща с клиента, през двумерно проектиране с AutoCAD, импортирането на 2D чертежи в 3ds Max, до тримерната визуализация с 3ds Max и допълнителна обработка с Photoshop.
Първата част на книгата е посветена на предварителните разговори с поръчителя. Според Филип Старк работата на професионалния дизайнер е близка до тази на психоаналитика. Подобно на него, дизайнерът трябва да вникне в нуждите на клиента, да вдъхне вяра в способностите си на професионалист от висока класа.

Тук ще намерите:
* Професионални тайни и похвати за работа с клиенти;
* Подробен преглед на архитектурните стилове, избор на цветова гама, особености на композицията, пропорции, функционалност и ергономичност.

Във втората част се разглежда проектирането в AutoCAD.

Трета част разкрива как да създадете красива реалистична картина на бъдещия интериор в 3ds Max, за да поразите въображението на поръчителя. Тук е разгледан целия алгоритъм за реализация на 3D проекти:
* Моделиране на жилищната площ;
* Позициониране на камерата и бързо рендериране;
* Моделиране на елементи за вътрешни довършителни работи;
* Моделиране на мебели и обзавеждане на санитарни възли;
* Материали, карти и източници на светлина за 3ds Max и VRay;
* Създаване на крайно фотореалистично изображение.

Ръководството важи за всички версии на програмите. Съветите, препоръките и подробният азбучен указател превръщат книгата в незаменим справочник.