Дума Ки - Стивън Кинг

Дума Ки
Автор: Стивън Кинг
Обем: 704 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Плеяда"
Мека подвързия
Дата на включване: 2008-12-23
Нашата цена: 22.75 лв
 

Книгата не е в наличност
След нелепа злополука Едгар Фриймантъл загубва дясната си ръка и едва не изгубва разума си. Ежедневието му е изпълнено с болка и неописуем гняв срещу съдбата. Само че тя, съдбата, му готви още неприятни изненади. Докато Едгар се подлага на болезнена физиотерапия и отчаяно рови в паметта си за елементарни думи, съпругата му Пам го напуска. Успешен брак, успешна кариера... той вече няма нито едното, нито другото. Психотерапевтът доктор Кеймън му предлага "географско" лечение - нов живот далеч от големия град. Предлага му и още нещо:
- Едгар, кога се чувстваш щастлив?
- Когато рисувам. Навремето се правех на художник.
- Започни отново. Трябва ти преграда... преграда дрещу нощта.
Едгар наема къща на ДУМА КИ - красив и (странно защо?) почти необитаем остров в Мексиканския залив. Приказните залези и шепотът на раковините по брега го вдъхновяват, той започва да рисува и постепенно се връща към живота. До голяма степен приносът е и на новите му приятели: Уайърман - човек, който крие дълбоките си душевни рани, и Елизабет Истлейк - старица, чията мрачна семейна история е неразривно свързана с Дума Ки.
Оказва се обаче, че талантът му е и чудо, и опасно оръжие. Защото много негови картини притежават сила, която не може да се контролира. защото могат и да лекуват, и да убиват...