От Рая до изгнанието. Вечните загадки на Библията - Ерик Х. Клайн

От Рая до изгнанието. Вечните загадки на Библията
Автор: Ерик Х. Клайн
Обем: 272 стр.
Формат в мм.: 150х230
Издател: ИК "Егмонт България"
Мека подвързия
Дата на включване: 2009-02-10
Нашата цена: 13.56 лв
 

Книгата не е в наличност
Хората се нуждаят от разкази, а не просто от данни и факти, за да осмислят живота и историята си. А Библията представлява едно от най-въздействащите повествования, разказвани някога.
Известният археолог Ерик Х. Клайн посвещава настоящата си книга на изследването на някои от най-трудно обяснимите загадки в Библията, като хвърля нова светлина върху въпроси, занимаващи учените векове наред.
Позовавайки се на различни древни текстове, археологически открития и на самото библейско повествование, Клайн си служи с методите на науката, за да разбули седем загадки, между които Райската градина, Ноевият ковчег, Изходът и десетте изчезнали Израилеви племена.
Авторът представя и анализира съществуващите доказателства и изследва подробно описаните в Библията събития от гледна точка на науката, историята и литературата.
С умело съчетание от академичен подход и достъпен стил, провокативност и убедителност, Клайн поднася на читателите интересни тълкувания на всяка от разгледаните загадки и възможни отговори, които вероятно ще изненадат мнозина. Драматичното и същевременно детайлно изложение съживява древния свят на Библията.