Генезис - Бърнард Бекет

Генезис
Автор: Бърнард Бекет
Обем: 200 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Сиела"
Мека подвързия
Дата на включване: 2009-02-13
Нашата цена: 8.60 лв
 

Книгата не е в наличност
2075 година. Светът не е такъв, какъвто го познаваме. Промените са довели до страх, а страхът до разруха. На един остров съществува република, в която цари законът на подчинението.
Анакс мисли, че познава своята история. Но дали е така? Започва нейният петчасов изтощителен изпит. Ако го издържи, ще я приемат в Академията - елитна институция, която управлява това утопично общество.
Изпитът на Анакс ни отвежда в бъдеще, където древните, но вечни философски въпроси драматично се сблъскват с достиженията на технологията, където да си човек е недопустимо и където прикрития позор на първородния грях заплашва цялостното съществуване на нейния нов свят.
Този стряскащ роман взривява ума, изграждайки една философско- фантастична приказка с убийствени обрати.

Бърнард Бекет (1967) е иовозеландски писател и драматург. За последния си осми роман „Генезис" му е присъдена престижната литературна награда за фантастика Esther Glen за 2007г. и е номиниран за наградата Inky за 2008 г.

ГЕНЕЗИС е прецедент в издателската история с най-големия хонорар, платен някога от чуждо издателство за публикуване. Един от малкото романи, който прави едновременна световна премиера в 17 страни.