Сборник задачи по математика за 1. клас задължителноизбираема и свободноизбираема подготовка - Вячеслав Величков

Сборник задачи по математика за 1. клас задължителноизбираема и свободноизбираема подготовка
Автор: Вячеслав Величков
Обем: 100 стр.
Формат в мм.: 170х240
Издател: ИК "Просвета"
Мека подвързия
Дата на включване: 2009-03-06
Нашата цена: 4.55 лв
 

Книгата не е в наличност
Сборникът съдържа задачи по математика, подходящи за часовете по ЗИП и СИП в 1. клас. Групирани са в девет части, всяка от които съдържа примери с решения и задачи за самостоятелна работа.
Целта е да се изградят умения у учениците за прилагане на готови математически модели в непознати ситуации. Така те се научават да ги разбират и осмислят, а не механично да прилагат аритметични действия и правила. Развива се логичното им мислене.
Учениците срещат непознати ситуации, близки до ежедневието им, в задачите за самостоятелна работа към всяка част.
В част 6 се обръща внимание на особеностите при решаване на текстови задачи под формата на правила в рубриката „Какво трябва да знам и мога, за да решавам лесно текстови задачи?”. Те със сигурност ще им помогнат да преодолеят страха от текстовите задачи, ще улеснят самостоятелната им работа. Ако учениците имат затруднения с някоя задача, могат да надникнат в отговорите и решенията в края на сборника.
Интересни са последните две части от помагалото, които съдържат теми от състезания и конкурси за 1. клас и задачи, подходящи за състезания и конкурси.
Задачите в сборника са съобразени с учебната програма по математика в 1. клас, но решенията им изискват по-нестандартно мислене.
Сборникът може да се използва както за работа в клас с помощта на учител, така и за самостоятелна работа вкъщи.

Вячеслав Величков е опитен автор на помагала по математика от 1. до 12. клас. Много бивши и настоящи ученици са постигали успехи на конкурси и състезания, като са ползвали неговите сборници. Дългогодишният му опит с ученици, доброто му познаване на учебните програми и тънкостите в усвояване на математиката са гаранция за качеството на помагалото.