Дъщерята на Канибала - Роса Монтеро

Дъщерята на Канибала
Автор: Роса Монтеро
Обем: 368 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Колибри"
Мека подвързия
Дата на включване: 2009-04-03
Нашата цена: 12.32 лв
 

Книгата не е в наличност
Безумната история на детската писателка Лусия започва на едно летище, откъдето тя ще лети за Виена – там тя и мъжът й са решили да отпразнуват новогодишната вечер. Лусия и Рамон са женени от десет години, пламъкът отдавна е изгаснал, така че тя го проследява с насмешлив поглед, когато той тръгва към тоалетната минути, преди да ги повикат за полета. Ала минутите минават, а от Рабон няма и следа. Изпадналата в паника Лусия не след дълго научава, че той е отвлечен и за освобождаването му трябва да се плати солиден откуп. Полицията е безсилна и Лусия се заема сама да разкрие истината и да освободи себе си и Рамон от кошмара, в който са затънали.

„Дъщерята на Канибала” е изумителна книга по дълбочината на изказа. Тя дава един интроспективен поглед към света, прави задълбочена дисекция на собствената идентичност и взаимовръзките с родители и близки хора. Докато търси Рамон, Лусия всъщност открива себе си, забравя кризата на собствените си четирийсет години, преодолява страховете от настъпващата старост, от чезнещата хубост, от нуждата да се бори с неумолимо минаващото време.

Роса Монтеро е родена през 1951 в Мадрид, където завършва философия и литература. Първата й книга излиза през 1976 г. и оттогава е написала още близо трийсет творби. Лауреат е на множество испански и европейски литературни награди, а „Дъщерята на канибала” (1997) е отличена с литературната награда „Пролет”.