10 теста по 41 задачи по български език и литература - Светлана Драшкова

10 теста по 41 задачи по български език и литература
Автор: Светлана Драшкова
Обем: 152 стр.
Формат в мм.: 140х210
Издател: ИК "Летера"
Мека подвързия
Дата на включване: 2009-04-05
Нашата цена: 7.74 лв
 

Книгата не е в наличност
Тестовете в сборника са предназначени за проверка и самоконтрол на знанията на учениците при подготовката за държавния зрелостен изпит по български език и литература. Разработени са в съответствие с Учебно-изпитната програма и указанията на МОН.

Всеки тест съдържа 41 задачи по български език и литература. Първите 33 задачи са от затворен тип с четири алтернативни отговора, от които само един е верен. Задачите от 34 до 40 включително са със свободен отговор. Последната задача (задача 41) изисква съставяне на аргументативен текст по зададена тема върху произведение или откъс от произведение, включено в учебно-изпитната програма.

При структурирането на тестовете е следван моделът, утвърден от МОН и използван при изготвянето на изпитните материали за държавния зрелостен изпит по български език и литература.

Тестовете позволяват обективно измерване на резултатите от подготовката на зрелостниците. За всеки тест са посочени верните отговори и броят точки за правилното изпълнение на отделните задачи. За преобразуването на общия брой точки в цифрова оценка по шестобалната система може да се прилага скалата за оценяване, разработена от МОН и приложена в края на сборника.

Сборникът може да бъде ценно пособие при обучението по български език и литература в средните училища, както и при подготовката на кандидат-студенти.