Загадката на кристалните черепи - Крис Мортън, Чери Луис Томас

Загадката на кристалните черепи
Автор: Крис Мортън, Чери Луис Томас
Обем: 472 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Хермес"
Мека подвързия
Дата на включване: 2009-04-25
Нашата цена: 14.95 лв
 

Книгата не е в наличност
Една стара индианска легенда разказва за съществуването на 13 кристални черепа, които съдържат информация за произхода и съдбата на човечеството. Легендата предрича, че един ден, във време на голяма криза, черепите ще се появят на бял свят, за да дадат жизненоважна информация за съдбините на света.

Не по-малко загадъчни от Египетските пирамиди, Сфинкса в Гиза или Стоунхендж, кристалните черепи предизвикват буря от полемики между археолозите. В началото на XX век един британски изследовател открива първия кристален череп в джунглите на Централна Америка. Когато черепът бива изследван в лабораториите на Хюлет Пакард, резултатите са поразителни. Оказва се, че този ръчно изработен череп, днес не би могъл да бъде направен дори и с най-модерните технологии. Предвид факта, че такива кристали се поставят в компютрите, за да съхраняват данни, учените не изключват възможността черепите действително да пазят информация от древността.

Авторите на тази книга ни повеждат на изумително пътешествие през времето и пространството. Те разглеждат подробно фактите и легендите за кристалните черепи, вдъхновили филма „Индиана Джоунс и Кралството на кристалния череп”.

Крис Мортън и Чери Луис Томас са независими телевизионни продуценти, направили документален филм за кристалните черепи и участвали в научнопопулярния филм на Ен Би Си на тема кристалните черепи.

Книгата включва 24 страници цветно приложение