Икономика на политиката. "Публичният избор" - икономическа теория на демокрацията - Стефка М. Коева

Икономика на политиката. "Публичният избор" - икономическа теория на демокрацията
Автор: Стефка М. Коева
Обем: 224 стр.
Формат в мм.: 145х195
Издател: ИК "Стено"
Мека подвързия
Дата на включване: 2009-06-08
Нашата цена: 13.65 лв
 

Книгата не е в наличност
Стефка М Коева е доктор на икономическите науки, професор в Медицински университет - Варна. Чете лекции по микро- макроикономика на първо и второ равнище, икономически теории, икономика на прехода и икономика на прехода и икономика на здравната сфера.

Специализирала е в Сащ, Ирландия, Холандия, Полша. През 1992 г. е поканена за гост - професор в катедра "Икономика" на университета Делауер, Сащ, където води редовни курсове по "Икономика на прехода" и "Икономически теории". През 1998 г. е стипедиант на Института по хуманитарни и социални науки към Кралската академия по изкуствата и науката в Холандия.

През учебната 1999-2000 г. печели конкурс в САЩ за Фулбрайт професор в Гетисбърг колидж, Пенсилвания, където преподава курсове по "Икономика на прехода","Икономически теории" и специализиран курс "Източна и Централна Европа след социализма". От 2004 до 2007 г. е гост-професор в катедра "Икономика" на Гетисбърг колидж, където чете лекции по "Въведение в икономиката","История на икономическия анализ" и "Икономика на прехода". Изнасяла е лекции и в други колежи и университети в САЩ, Европа и България. Член е на Eastem Economic Associationq USA, и референт на Eastem Economic Joumal. очетен член е на "Българско дружество - Фр. Хайек".

През 2003 г. успешно защитава втора дисертация на тема "Пазарът като спонтанен ред: приносът на Ф. а.Хайек", за което и е присъдена от ВАК научната степен "доктор на икономическите науки".

Има повече от осемдесет научни публикации - монографии, студии, статии, учебници и доклади и участия в научни конференции у нас и в чужбина.