Падането на Шеметните Залинда. Шерлок Холмс и Отрядът от улица Бейкър - Майкъл Ситрин, Трейси Мак

Падането на Шеметните Залинда. Шерлок Холмс и Отрядът от улица Бейкър
Автор: Майкъл Ситрин, Трейси Мак
Обем: 272 стр.
Формат в мм.: 140х200
Издател: ИК "Егмонт България"
Мека подвързия
Дата на включване: 2009-07-24
Нашата цена: 6.28 лв
 

Книгата не е в наличност
И така, в един мрачен есенен ден Отрядът получава нова задача от Холмс. Знаменитата трупа въжеиграчи "Шеметните Залинда" загиват по време на изпълнение на акробатичния си номер. Инспектор Лестрейд от лондонската полиция е убеден, че това е нещастен случай. След кратък оглед на местопрестъплението обаче Шерлок Холмс открива неоспорими доказателства, че става дума за убийство, а вероятно нещата се простират и много по-надалеч...

Това е Досие № 1 от богатата колекция на Шерлок Холмс и Отряда от улица "Бейкър". Освен всички подробности около разплитането на сложния криминален случай, в него има безценна информация за изкуството на предрешаването, указания за създаване и използване на таен език, както и изключително полезни знания по история, но преди всичко блестяща интрига.

За авторите

Идеята на Майкъл Ситрин и Трейси Мак за книгата е провокирана от неголямото разнообразие според тях от книги мистерии за деца. Необходими са им четири години, за да развият историята и персонажите в книгата. Единствено името на Уигинс се споменава в разказите на Артър Конан Дойл към него Мак и Ситрин добавят Ози.
Наред със задълбоченото проучване на викторианска Англия, двамата съавтори черпят вдъхновение за героите си от едно пътуване до Мексико, където са впечатлени от енергичността на група деца и дълбоката връзка помежду им.
Трейси Мак израства в малко градче на река Хъдзън, северно от Ню Йорк. Тя отдава ранните си опити в писането на желанието да се отдалечи мислено от двамата си по-големи братя и техните рок групи. Трейси следва литература и изкуства в университета в Пенсилвания. Тя е отдадена на йога, запален планинар и начинаещ грънчар. Като дете толкова силно желае да бъде шпионка, че основава свой клуб, чиито членове се изчерпвали с нея самата и понякога гледачката й.
Разказите и романите за Шерлок Холмс въвеждат Майкъл Ситрин в литературния свят. Той е толкова запален по личността и методите на брилянтния детектив, че прави опит да пресъздаде известната гостна на улица "Бейкър" 221 Б в мазето на семейната къща.
Като дете Ситрин прекарва много време в размисли за бездомните момчета, които Д-р Уотсън описва като "очи и уши" на Холмс из улиците на Лондон. Струва му се несправедливо, че за тези незаменими помощници на детектива се споменава само четири пъти в четирите романа и петдесет и шестте разказа, посветени на Шерлок Холмс.
За съпрузите Трейси и Майкъл съвместната работата по книгата е забавно занимание, което заздравява връзката им, въпреки различните професии, които упражняват - Ситрин е адвокат, а Мак редактор в Scholastic Press.