270 упражнения по испански -

270 упражнения по испански
Автор:
Обем: 210 стр.
Формат в мм.: 165х230
Издател: ИК "Колибри"
Мека подвързия
Дата на включване: 2000-02-16
Нашата цена: 7.04 лв
 

Книгата не е в наличност
Настоящият сборник има за цел да помогне на изучаващите испански език да проверят нивото на своите знания и да ги усъвършенстват.
Упражненията, които предлагаме се придържат предим-но към езиковата норма в Испания. Подборът на текстовете е направен с желанието да бъдат използвани най-съвременни автори, пишейки на жив и разговорен език.
За първи път в български учебник се обръща специално внимание на комуникативните умения на изучаващите езика с оглед развиването на адекватни реакции в определени ситуации от ежедневното общуване. На това е посветен първият раздел на помагалото.
Вторият и третият раздел съдържат упражнения, които доразвиват познанията по лексика и граматика. Благодаре-ние на приложените в края ключове с отговори помагалото е подходящо и за самостоятелна работа, а използваните ориги-нални текстове могат да послужат в часовете по превод.
Повечето от текстовете за разбиране при четене са с повишена трудност. Търсено е тематично и стилово разнообра-зие.
Помагалото е предназначено за всички изучаващи испан-ски език в езиковите гимназии, висшите учебни заведения и езиковите школи. Препоръчва се при подготовка за олимпиадите за изпита върху материала от подготвителен и осми клас зрелостния изпит по испански език, кандидат-студентските изпити както и за изпита за владеене на испански език.

ОТ АВТОРИТЕ