Помагало по български език и литература за 6. клас: 196 тестови задачи, 19 литературни анализа, 4 вида преразказ - Пламен Тотев, Миглена Севдалинова

Помагало по български език и литература за 6. клас: 196 тестови задачи, 19 литературни анализа, 4 вида преразказ
Автор: Пламен Тотев, Миглена Севдалинова
Обем: 128 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Персей"
Мека подвързия
Дата на включване: 2009-08-31
Нашата цена: 4.54 лв
 

Книгата не е в наличност
Целта на помагалото е цялостно да подготви учениците за усвояването на учебния материал през годината и за успешното представяне на изпита с външно оценяване в края на шести клас.

Ясно, кратко и достъпно са поднесени необходимите знания за тълкуването на всички изучавани литературни произведения. Това ще помогне на учениците както да решават правилно тестовите задачи, така и да създават собствени текстове, свързани с темите, героите и проблемите в произведенията.

С кратки инструкции и конкретни примери е обяснено как се пишат новите за шестокласниците видове преразказ – сбит и подборен, както и познатите вече подробен и трансформиращ. Написването на преразказ е втората част от изпита с външно оценяване.

Включените в помагалото 196 тестови задачи ще послужат за проверка доколко учениците са усвоили материала по български език и литература. Тестовете са систематизирани така, че да могат да се решават през учебната година съобразно взетия материал и разделите в учебниците по български език и литература.