Кръстоносец: На конe до Ерусалим - Тим Северин

Кръстоносец: На конe до Ерусалим
Автор: Тим Северин
Обем: 485 стр.
Формат в мм.: 140х200
Издател: ИК "Сиела"
Мека подвързия
Дата на включване: 2009-08-31
Нашата цена: 24.08 лв
 

Книгата не е в наличност
Почти 900 години след като херцог Годфроа дьо Буйон поел на Първия кръстоносен поход, Тим Северин тръгва с една жена и два коня, за да премине по стъпките му.

Като започва пътуването си от замъка Буйон в Белгия със същата порода тежковозен арденски кон, използван от херцог Годфроа, Северин проследява историческия път на Първия кръстоносен поход за осем месеца и половина. Яздейки през зелените поля на Северна Европа и горещия, изпепелен пейзаж на Близкия изток, той и Сара изминават повече от 4000 километра покрай разрушени селища и древни бойни полета, през трудните планински проходи и безплодните анадолски степи. Северин следва точния маршрут през Германия, Австрия, Унгария, Сърбия, България, Турция и Сирия на средновековните пътешественици към общата им цел – Ерусалим.

В тази ослепителна смесица от приключения, история, етнография и изслeдвания авторът преценява и коментира колко дълъг и какъв е маршрутът на херцог Годфроа всеки ден от похода, трудностите на кръстоносците, които срещат по пътя си, и как са се грижели за себе си и своите коне.