Помагало за красиво и грамотно писане за 1. клас - Тодорка Бановска

Помагало за красиво и грамотно писане за 1. клас
Автор: Тодорка Бановска
Обем: 50 стр.
Формат в мм.: 165х235
Издател: ИК "Кронос"
Мека подвързия
Дата на включване: 2009-09-10
Нашата цена: 4.55 лв
 

Книгата не е в наличност
Помагалото за красиво и грамотно писане в първи клас предоставя на първокласниците възможност да се упражняват след всяка изучена буква и да затвърдят уменията си за четливо, красиво и нормативно правилно писане, придобити в обучението с буквара и с работата в учебните тетрадки № 2 и № 3.
Системата от задачи (над 100) и текстове (над 45) обхваща целия спектър от дейности, свързани с писането в първи клас на равнище букви, буквосъчетания, срички, думи, изречения и текстове. При изработването й са взети под внимание изисква- нията на учебната програма по български език от 2002 г.
Помагалото може да бъде успешно приложено в урочната работа и за самоподготовка.
Акцентът се поставя върху предварителната подготовка на учениците за предотвратяване на грешки при писане, на самоконтрола в процеса на писане и самопроверката. Типовите задачи способстват за затвърдяването на правилното изписване на отделните думи и връзката между тях чрез повтаряемост на еднакви буквосъчетания в различни думи. Задачите с творчески елементи съдържат: допълване на пропуснати букви и срички, съпоставяне на точните съответствия звук-буква при близки по учленяване звукове, писане по памет, съставяне на нови думи по дадена подсказваща сричка, съставяне на изречения по дадени думи, варианти на относително самостоятелно съставяне на логически свързан текст, диктовки и др.
Тематичният раздел завършва със самостоятелна работа за проверка на знанията (листът се отделя от Помагалото), предшествана от упражнения по краснопис. Отчитането на резултатите е дадено в съответното приложение.
Помагалото има практическа стойност. Не е обвързано с конкретен буквар и може да бъде добър помощник на всеки учител, преподаващ в първи клас.