Deutsch im Blickpunkt, немски език за 8. клас - Димитрина Гергова, Искра Лазарова

Deutsch im Blickpunkt, немски език за 8. клас
Автор: Димитрина Гергова, Искра Лазарова
Обем: 100 стр.
Формат в мм.: 210х290
Издател: ИК "Просвета"
Мека подвързия
Дата на включване: 2009-09-15
Нашата цена: 10.01 лв
 

DEUTSCH IM BLICKPUNKT е предназначен за учениците от 8. клас на общообразователните училища. Изданието е съставено по новата учебна програма. Подходящ е за обучението на ученици, които имат придобити основни знания и умения при изучаването на немски език. На това ниво се очаква от учениците да могат самостоятелно да се справят с по-дълги текстове, да са в състояние да преценят своя напредък в учебния процес и да отговарят на по-високи изисквания.
DEUTSCH IM BLICKPUNKT за 8. клас разширява, задълбочава и систематизира придобитите чуждоезикови знания и умения.

DEUTSCH IM BLICKPUNKT съдържа четири тематично структурирани учебни единици. Към всяка от тях е добавена упражнителна част (Übungsteil), която служи за затвърдяване на усвоената лексика и граматика и тяхното прилагане в частично променен контекст и в задачи с игрово и творческо съдържание. Основните теми са: празници и обичаи на различни етноси, светът на изкуството, наука и техника, екология.
Всяка учебна единица съдържа и нова, и вече изучавана граматика. На базата на примери (кратки текстове, диалози или изречения) учениците стигат самостоятелно до граматическите правила.
Учебната система развива интегрирано четирите умения (четене, слушане, писане и говорене) на базата на разнообразни и интересни текстове и комуникативни поводи. Тя предоставя на участниците в учебния процес възможности за цялостна изява чрез интервюта, дискусии и проекти.