Солнечный круг, руски език за 8. клас - Христина Грозданова, Йонка Сариева

Солнечный круг, руски език за 8. клас
Автор: Христина Грозданова, Йонка Сариева
Обем: 112 стр.
Формат в мм.: 210х290
Издател: ИК "Просвета"
Мека подвързия
Дата на включване: 2009-09-15
Нашата цена: 10.01 лв
 

Одобрен като учебно помагало със заповед № РД 09-1088/03.07.2009 на МОН.
Солнечный круг за 8. клас, изготвен по новата учебна програма, е последно ниво на едноименната езикова система и е подходящ за обучението на ученици, които имат придобити основни знания и умения при изучаването на руски език. Солнечный круг за 8. клас разширява, задълбочава и систематизира придобитите чуждоезикови знания и умения. Основните му цели са: усвояване на понятийни и социокултурни знания и речеви умения от различни тематични области; участие в разговори (за събития от миналото, настоящето и бъдещето) и в дискусии (изразяване и обосноваване на мнение, обясняване на предпочитания и желания); извличане и анализиране на информация от чути или прочетени текстове; съставяне на лични писма и кратки текстове; запознаване с елементи на рускоезичната култура, бит, народ, изкуство, познания за собствената културна идентичност; затвърдяване на изучената и овладяване на нова граматика и лексика.
Солнечный круг съдържа четири теми, всяка от които включва две тематично свързани урочни единици. Основните теми са: училище, отношения в училище, нови технологии, дружба, дом, моят град, наука и открития, любов и емоции, младежки проблеми.
Всяка урочна единица съдържа нова и вече изучавана граматика. На базата на примери учениците стигат самостоятелно до граматическите правила. Учебната система развива интегрирано четирите умения (четене, слушане, писане и говорене). Тя предоставя на участниците в учебния процес възможности за цялостна изява. Комплектът Солнечный круг за 8. клас включва още работна тетрадка, книга за учителя и аудиодиск със звукозапис на текстовете и упражненията за слушане.