Информационни технологии за 8. клас - Галина Момева, Петя Асенова

Информационни технологии за 8. клас
Автор: Галина Момева, Петя Асенова
Обем: 56 стр.
Формат в мм.: 210х290
Издател: ИК "Просвета"
Мека подвързия
Дата на включване: 2009-09-15
Нашата цена: 9.10 лв
 

Ресурсният диск към Информационни технологии за 8. клас използва програмите, инсталирани на вашия компютър. При евентуално възникване на несъвместимост с версии на MS Office и Windows можете да изтеглите инсталационния пакет оттук.

Одобрен като учебно помагало със заповед № РД 09-1088/03.07.2009 на МОН.

Основната задача на Информационни технологии за 8. клас е да обобщи, разшири и задълбочи получените вече знания и умения по този учебен предмет. Приоритет имат разширяването и задълбочаването на знанията, свързани с интернет, операционни системи, работа по проекти, както и придобиването на нови знания и умения по компютърни мрежи и архивиране. Предложените задачи за изпълнение са адекватно подбрани съобразно възрастта на учениците и продължителността на учебния час.

В разработването на темите за проекти е използвана и голяма част от личния опит на авторите при участие в проекти и изготвяне на проектни предложения, което ще помогне за успешната работа по тези дейности на ученици и учители. В компактдиска към Информационни технологии за 8. клас има основни и допълнителни ресурси – както текстови, така и във видеоформат. Те са подходящи за провеждане на часовете и на извънкласна дейност за разширяване на темите съобразно личните нагласи на ученика, учебната група и амбицията и умението на учителя. По някои теми са предложени варианти на изпълнение по отношение на използвания софтуер, различни от дадените в книжното тяло. Комплектът по информационни технологии за 8. клас включва и книга за учителя.