Как да развием творческото мислене - Едуард де Боно

Как да развием творческото мислене
Автор: Едуард де Боно
Обем: 208 стр.
Формат в мм.: 145х210
Издател: ИК "Локус"
Мека подвързия
Дата на включване: 2009-10-26
Нашата цена: 11.82 лв
 

Книгата не е в наличност
Съдържателен самоучител с невероятни, забележителни идеи.
The Times

В Как да развиваме творчески идеи Едуард де Боно представя 62 различни игри и упражнения, използвайки произволни думи като провокация, за да окуражи развитието на творческото и латералното мислене.

Практична и забавна, тази книга е за всеки, който желае да генерира страхотни идеи.

Едуард де Боно е изобретател, чиито интрументи са моделирани с цел да се извлече повече от ума.
Питър Гейбриъл

Ръководството на Едуард де Боно за развиване на мисленето е възприето от много водещи корпорации в света, като IВМ, Microsoft, Prudential, ВТ (UК), NTT (Япония), Nokia (Финландия) и Siemens (Германия). Австралийският национален отбор по крикет също е потърсил помощта му, за да се превърне в най-успешния отбор в историята на този спорт.

Д-р де Боно е в списъка на 250-те личности, оказали най-голямо влияние върху човечеството в целия ход на историята. Водещо австрийско бизнес издание го избра за един от 20-те визионери, наши съвременници. Водещата консултантска компания Ассепtuге го посочва uато един от 50-те бизнес мислители с най-значително влияние в днешно време.

Едуард де Боно е водеща фигура в областта на творческото мислене и на директното обучение. Докато хиляди хора създават софтуер за компютри, Едуард де Боно е пионер в умението си да провокира рационализирането на човешкото мислене. От разбирането как човешкият мозък функционира като самоорганизираща се информационна система той извлича похватите на латералното мислене, което е предпоставка за творчеството.