Някъде - Габриеле Зевин

Някъде
Автор: Габриеле Зевин
Обем: 268 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Ергон"
Мека подвързия
Дата на включване: 2009-11-23
Нашата цена: 12.99 лв
 

Книгата не е в наличност
Щастлива, замечтана и тъжна, забавна и дълбоко затрогваща, мъдра и възвисяваща книга - „Някъде" е уникално преживяване! Трябва да си от камък, за да не пророниш сълза над тези блестящи страници. Магията им е сравнима с очарованието на „Малкият принц" от Екзюпери.
- The New York Times Book Review

Докосването на Зевин е омагьосващо нежно, дори когато размишлява над дълбините, движейки се с лекота между хумор, мъдрост и лиризъм... Никакъв преразказ не е в състояние да пресъздаде колко богат, проницателен и умен е този прекрасен роман.
- Publisher s Weekli

Изключителна книга за любовта и смъртта, за гнева и прошката, за красотата на живота, за безсмъртието и прераждането. Разказ, едновременно разтърсващ и утешителен, покъртителен и целебен... „Някъде" е истинско приключение на духа - някъде забавно, другаде - тъжно, но винаги - и това е най-хубавото от всичко - омагьосващо, възхитително поетично.
- Kirkus Review

"Някъде" е отличена с 26 награди за най-добра книга и най-добър млад автор, в т.ч. от престижни издания като Пъбдишърс Уикли, Ню Йорк Тайно Бук Ривю, Буклист, Кьркьс Ривю, от веригите книжарници Бордърс, Барнс енд Ноубъл и др. Книгата е преведена в Англия, Испания, Япония, Швеция, Китай, Корея, Тайван, Дания, Германия, Австралия, Франция, Израел, Италия, Словения, Бразилия, Чехия, Холандия.

Авторката Габриеле Зевин е завършила литература в Харвард. Освен романа „Някъде", тя е написала и романите „Маргареттаун", „Мемоарите на една тийнейджърка без памет", разкази за любовта (в сборника „Любовта е ад"), както и сценария за нашумелия филм „Другата жена", номиниран за наградатаIndependent Spirit Award. Живее в Ню Йорк с приятеля си ~ режисьора Ханс Каноса и с кучето си Мис ДеУинтьр.