Записки от ада. Ужасите в либийските затвори - Валя Червеняшка, Николай Йорданов

Записки от ада. Ужасите в либийските затвори
Автор: Валя Червеняшка, Николай Йорданов
Обем: 200 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Хермес"
Мека подвързия
Дата на включване: 2009-11-24
Нашата цена: 9.95 лв
 

Книгата не е в наличност
На 9 февруари 1999 г. седемнадесет български медицински сестри биват отвлечени от болницата, в която работят в Бенгази, Либия, и затворени в полицейски участък в столицата Триполи. Следващите осем години и половина пет от тях прекарват в няколко либийски затвора по обвинения в умишлено заразяване с вируса на СПИН на повече от 400 деца.

Представяме ви изповедта на една съвсем обикновена жена, чието лице стана познато на целия свят. Разказа на една българка, въвлечена в абсурден процес, без аналог в световното право. Тази книга не просто проследява историята на процеса и на жените, наричани от целия свят “петте български медицински сестри”. Това е и личната история на Валя Червеняшка. “Записки от ада” разкрива подробности от работата й в Бенгази, причините за заразяването на децата, чудовищните изтезания, на които е подложена, ужаса, неизвестността, враждебността и приятелството в либийските затвори, както и какво е да получиш три смъртни присъди и да оцелееш.

Вие със сигурност познавате историята на Валя Червеняшка… но не знаете цялата истина отвъд фактите. Чрез тази книга ще си припомните преживяното от нея и останалите медицински сестри и ще осъзнаете какво е да си на мястото на една жена, завърнала се от ада.