И още нещо... Пътеводител на галактическия стопаджия - Оуън Колфър

И още нещо... Пътеводител на галактическия стопаджия
Автор: Оуън Колфър
Обем: 336 стр.
Формат в мм.: 140х200
Издател: ИК "Бард"
Твърда подвързия
Дата на включване: 2010-01-09
Нашата цена: 17.74 лв
 

Книгата не е в наличност
Един англичанин продължава да броди през пространство и време в търсене на чаша хубав чай...

Случайната връзка между Артър Дент и забележителната книга „Пътеводител на галактическия стопаджия” не е съвсем лишена от инциденти.

Артър е пребродил нашир, надлъж и надълбоко знайния и незнайния космос. Препъвал се е напред и назад във времето. Бил е взривяван, възстановяван, жестоко затварян, отвратително освобождаван и цветисто руган повече пъти, отколкото е необходимо. И, естествено, така и не е успял да проумее смисъла на живота, вселената и всичко останало.

Накрая обаче той най-сетне успява да се добере до родната си Земя. Но това не означава, че е избегнал съдбата си.

Шансовете му да се добере до чаша хубав чай се изпаряват заедно с океаните на планетата. Защото веднага щом пристига, той открива, че Земята ще бъде унищожена... за пореден път.

„И още нещо...” на Оуън Колфър е доста неочакваното, но добре дошло шесто продължение на трилогията „Пътеводител на галактическия стопаджия”. В тази книга ще срещнете цял пантеон безработни богове, любимия на всички президент на Галактиката, един влюбен зелен извънземен, плюс един вбесяващ компютър и поне едно голямо парче сирене.

Поредицата „Пътеводител на галактическия стопаджия” на Дъглас Адамс донесе много смях по целия свят.

Публикувана в чест на тридесетгодишнината от излизането на първата книга и за да представи най-смешната поредица на новото поколение читатели, „И още нещо...” е веселото продължение на галактическите скитания на злополучния земен жител Артър Дент.

Дъглас Адамс винаги е искал да напише шеста книга от поредицата, но ненавременната му смърт през 2001 г. го лиши от тази възможност. Сега известният хуморист и автор на бестселъри Оуън Колфър, автор на всепризнатия (и до голяма степен неразбран) антигерой Артемис Фоул, отново запраща Артър Дент и Форд Префект из пространството и времето.

Вселената е много голяма и на непредпазливия може да се случи – и обикновено се случва – почти всичко. Грабвайте си хавлията и се впускайте в приключението.

„БУРЯТА ВЕЧЕ ОПРЕДЕЛЕНО БЕ СТИХНАЛА И ДОСКОРОШНИТЕ ГРЪМОТЕВИЦИ МЪРМОРЕХА ЗАД ПО-ОТДАЛЕЧЕНИТЕ ХЪЛМОВЕ КАТО ЧОВЕК, КОЙТО КАЗВА „И ОЩЕ НЕЩО...” ДВАЙСЕТ МИНУТИ СЛЕД КАТО Е ИЗГУБИЛ СПОРА.”
Дъглас Адамс

Оуън Колфър е авторът на международната поредица бестселъри за Артемис Фоул, преведена на четиридесет езика, повечето от които човешки. Сред другите му творби са "Списъкът с желания", "Свръхестествоизпитателят" и "Полумесечни разследвания", по които бяха направени хитови сериали по Би Би Си. Книгите му са печелили няколко награди, сред които британската и германската "Детска книга на годината", както и бетелгиуската херингова награда за най-дребен новодошъл, която пази в килера си, тъй като е радиоактивна и плаши децата.
"И още нещо..." е първата книга на Оуън за пораснали и той намери преживяването за много близко до писането на книги за малки пораснали, като не се брои по-рядкото използване на фразите "не бях аз" и "изобщо не можете да ме разберете".

Дъглас Адамс (1952-2001) е създател на всички разнообразни и противоречиви прояви на "Пътеводител на галактическия стопаджия" - радиопиеси, романи, телевизионни серии, компютърна игра, сценична адаптация, комикс и хавлия.
"Пътеводител на галактическия стопаджия" излезе преди тридесет години на 12 октомври 1979 г. и феноменалният му успех го изстреля на първо място в списъка на най-популярните книги във Великобритания. През 1984 г. Дъглас Адамс стана най-младият автор, носител на наградата "Златно перо". От поредицата му бяха продадени над 15 милиона книги във Великобритания, САЩ и Австралия, като същевременно тя се превърна в бестселър на немски и много други езици.
През 2005 г. в едноименния филм с Мартин Фрийман, Зоуи Дешанел и Стивън Фрай като Пътеводителя бяха използвани много от идеите и оригиналните текстове на Дъглас.