Парижка вендета - Стив Бери

Парижка вендета
Автор: Стив Бери
Обем: 432 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Обсидиан"
Мека подвързия
Дата на включване: 2010-01-09
Нашата цена: 14.56 лв
 

Книгата не е в наличност
Последните дни на Наполеон Бонапарт са забулени в тайна. Англичаните, които го държат в плен, отчаяно се стремят да разберат къде са скрити несметните богатства, натрупани при безбройните му походи. Императорът така и не казва нищо, в завещанието му също не се споменава нито дума. Къде е скрито съкровището?

Котън Малоун се събужда посред нощ в дома си в Копенхаген от появата на агент от Сикрет Сървис. Най-близкият приятел на Малоун, Хенрик Торвалдсен, е в сериозна опасност, а убийците вече са на вратата му. Торвалдсен е по следите на мистериозния Парижки клуб – международна групировка мултимилионери, които се стремят да установят контрол върху световната икономика. При поредната незаконна операция един от нейните ръководители е убил сина на Торвалдсен и сега датчанинът няма да се спре пред нищо, докато не си отмъсти. Въвлечен против волята си в една зловеща конспирация, Котън Малоун трябва да избира между приятеля си и интересите на страната си, между миналото и бъдещето. Но на каква цена?

„Парижка вендета” носи всички отличителни черти на Стив Бери: размах, широта, усещане за история. Плюс невероятен, спиращ дъха съспенс. Обичам го този човек!!!
Лий Чайлд

Стив Бери винаги намира страхотни начини да свърже минало и настояще в чудесните си трилъри. А „Парижка вендета” е най-добрият от тях.
Харлан Коубън