Сборник по математика. 5.кл. Контролни работи и тестове - Пенка Рангелова

Сборник по математика. 5.кл. Контролни работи и тестове
Автор: Пенка Рангелова
Обем: 158 стр.
Формат в мм.: 165х230
Издател: ИК "Коала прес"
Мека подвързия
Дата на включване: 2010-01-25
Нашата цена: 4.91 лв
 

През последните години в редица регионални и национални състезания, както и на приемни изпити се премина към използването на различни видове тестове. За да останем верни на традициите и да Ви помогнем за новите форми на проверка и оценка на знанията по математика, в сборника се предлагат 58 контролни работи и 58 теста. Дадените разработки покриват цялостно материала по математика за 5. клас.

След всяка от темите са предложени по две контролни работи с поне по три задачи (някои от тях имат подусловия).

С първата контролна работа се проверява дали са усвоени основните знания и умения до тази урочна единица. Във втората контролна работа са включени задачи с по-тежка изчислителна част изискваща и по-задълбочени познания от материала.

Предложените тестове съдържат по 12 задачи. Десет от тях са с един избираем отговор от четири възможности. Последните две задачи са със свободен отговор. За тях трябва да се запише само полученият краен резултат. Те са нестандартни, изискват съобразителност, логически разсъждения и комбиниране на знания от предходния материал. Степента на трудност на втория от предложените тестове към дадена тема е по-голяма от тази на първия тест.

Подбраните контролни работи и тестове са съобразени с програмите на МОН и Държавните образователни изисквания по математика за 5. клас.

В края на сборника са дадени отговори на контролните работи и тестовете. За някои от задачите има по-подробно упътване или решения.