Сборник по математика. 7 кл. Контролни работи и тестове - Пенка Рангелова

Сборник по математика. 7 кл. Контролни работи и тестове
Автор: Пенка Рангелова
Обем: 198 стр.
Формат в мм.: 185х230
Издател: ИК "Коала прес"
Мека подвързия
Дата на включване: 2010-01-25
Нашата цена: 6.01 лв
 

В настоящия сборник се предлагат 52 контролни работи и 52 теста Дадените разработки покриват цялостно материала по математика 7. клас.

След всяка от темите са предложени по две, три и повече задачи две, три и повече задачи (някои от тях имат по няколко подусловия/

С първата контролна работа се доверява дали са усвоени основните знания и умения до тааи урочна единица. Във втората контролна работа са включени задачи с по-тежка изчислителна част, която изисква и по-задълбочени познания на материала. Някои от тях са подходящи за подготовка за олимпиади и други състезания по математика.

Всеки от предложените тестове съдържа по 12 задачи. Десет от тях са с един избираем отговор .от четири възможни. Последните две задачи са със свободен отговор. За тях трябва да се запише само полученият краен резултат. Голяма част от последните две задачи са нестандартни. Те изискват съобразителност, логически разсъждения и комбиниране на знания от предходния материал. Степента на трудност на втория от предложените тестове към дадена тема е на първия тест.

Подбраните контролни работа и тестове са съобразени с програмите на МОН, Държавните образователни изисквания по математика за 7. клас и провежданите математически състезания за тази възраст.

В края на сборника са дадени отговори на контролните работи и тестовете. За някои от задачите има упътване или решения.