Състезателни задачи по математика за 7.-8. клас (Подготовка за математически състезания, олимпиади и младежката балканиада) - Ивайло Кортезов, Светлозар Дойчев

Състезателни задачи по математика за 7.-8. клас (Подготовка за математически състезания, олимпиади и младежката балканиада)
Автор: Ивайло Кортезов, Светлозар Дойчев
Обем: 136 стр.
Формат в мм.: 170х210
Издател: ИК "Регалия 6"
Мека подвързия
Дата на включване: 2010-01-25
Нашата цена: 7.28 лв
 

Книгата не е в наличност
Книгата е ориентирана към подготовката на ученици от 7. и 8. клас за състезания с повишена трудност, в които задачите трябва да се представят с решения. В нея са включени съществен брой задачи от заключителните кръгове на Националната олимпиада по математика, от националните състезания и от Младежката балканска олимпиада по математика, както и от квалификационните състезания към нея.

Книгата е разделена на четири тематични части съобразно с типовете задачи, които се появяват в споменатите състезания: Алгебра, Геометрия, Аритметика (Теория на числата) и Комбинаторика. Всяка от частите започва с теоретична подготовка, включваща определенията, фактите и теоремите, необходими за задачите в съответната част.

Книгата е предназначена за ученици, които обичат математиката, и ще бъде ценно помагало за учители, подготвящи ученици за математически състезания.