Красотата и адът - Роберто Савиано

Красотата и адът
Автор: Роберто Савиано
Обем: 288 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Ера"
Мека подвързия
Дата на включване: 2010-02-05
Нашата цена: 11.74 лв
 

Книгата не е в наличност
Посвещавам книгата си на тези, които превърнаха „Гомор” в опасен текст...

Роберто Савиано, смелият журналист, разобличил тъмните сделки на неаполитанската мафия в знаменития си документален роман „Гомор”, отново доказва, че най-големият враг на страха е словото.
Осъден на смърт от Камората, авторът живее под засилена охрана. Но въпреки бремето на блиндираната самота, той не спира да пише. В „Красотата и адът” Савиано разкрива интересни факти за организираната престъпност и пътя на наркотиците, който минава и през България. Младият журналист дава гласност на обществените страхове, за които малцина имат смелостта да говорят. Но ни среща и с писателя Салман Рушди, агента под прикритие Дони Браско, журналистката Анна Политковская – личности, жертвали свободата и живота си в името на истината. Също като Савиано.

Вярвам, че всеки, който носи в сърцето си представа за красотата, за възможността да живееш свободно и да обичаш, не понася миризмата на компромиса, корупцията, разрушаването на родната земя – заявява авторът.

Затова „Красотата и адът” е книга за неудобните факти, премълчаните истини и опасната сила на словото. Перото на Савиано напомня, че от едната страна са свободата и красотата, а от другата е адът. Но както казва Албер Камю „адът е ограничен във времето, един ден животът започва отново”.
В това вярва и Роберто Савиано.