Инес, моя душа - Исабел Алиенде

Инес, моя душа
Автор: Исабел Алиенде
Обем: 364 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Колибри"
Мека подвързия
Дата на включване: 2010-02-24
Нашата цена: 13.20 лв
 

Книгата не е в наличност
„Предполагам, че ще поставиш мои статуи по площади и че ще има улици и градове, наречени с моето име, както ще има такива на името на Педро де Валдивия и други конквистадори, ала стотици отрудени жени, основали селища, докато мъжете им воювали, ще потънат в забвение.“

Това са думи на Инес Суарес -- млада, бедна испанска шивачка, която тръгва за Новия свят да търси съпруга си, изгубен отвъд Атлантика в преследване на своята мечта за слава. Тя също копнее да изживее живот, изпълнен с приключения, забранен за жените в тесногръдото средновековно общество. В Америка Инес не намира мъжа си, но затова пък открива страстната любов с Педро де Валдивия, фелдмаршал при Франсиско Писаро, редом с когото Инес преживява рисковете и несигурността на конкистата и основава вицекралството в Чили.

В този епичен роман любовта представлява глътка въздух насред грубостта, насилието и жестокостта на един незабравим исторически момент. С перото си Исабел Алиенде показва, че действителността може да бъде също толкова или дори по-удивителна, отколкото най-добрите литературни произведения, и не по-малко завладяваща.