Тестове по история и цивилизация за ДЗИ. 10 и 11 клас - Пенка Константинова

Тестове по история и цивилизация за ДЗИ. 10 и 11 клас
Автор: Пенка Константинова
Обем: 194 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Летера"
Мека подвързия
Дата на включване: 2010-03-02
Нашата цена: 12.74 лв
 

Книгата не е в наличност
Предложените тестове по история са предназначени за подготовка и самоподготовка на учениците, на които предстоят държавни зрелостни изпити.

Тестовите задачи обхващат учебния материал за Х и ХІ клас, включен в програмата за задължителна подготовка по история и цивилизация.

Изданието предлага също практически указания за създаване на отговор на исторически въпрос, както и подробна технология за анализ на исторически извор. Поместените примерни разработки на компоненти от ДЗИ по история и цивилизация допринасят за ефективната подготовка на гимназистите. Включените примерни варианти съдържат помощни въпроси, насочващи разсъжденията на учениците към зададения проблем и улесняващи самостоятелната им работа с тестовете.

Приложенията в края на изданието включват подробни хронологични таблици на историческите факти от българското минало и тематичен речник с исторически термини и понятия. Включена е иинформация за изворовата база и направените историографски изследвания върху българската история.

Тестовете ще са полезни и за всички, които желаят да проверят или задъблочат знанията си за историческото минало на България и света.