Загадъчните места. Скрити светилища, тайни убежища и непознати общества - Стивън Климчук, Джералд Уорнър

Загадъчните места. Скрити светилища, тайни убежища и непознати общества
Автор: Стивън Климчук, Джералд Уорнър
Обем: 328 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Ера"
Мека подвързия
Дата на включване: 2010-03-13
Нашата цена: 12.74 лв
 

От забравените древни светилища до свръхмодерните военни съоръжения авторите ни повеждат на пътешествие из най-тайнствените места на планетата. Убедени, че истината е по-интересна от измислицата, те развенчават много от нашумелите „мистерии”. Но тези, които търсят истински загадки и солидни доказателства, няма да бъдат разочаровани.
Освен „обичайните заподозрени” като Зона 51, Череп и кости, Опус Деи, книгата ще ни отведе и до места, за които малцина са чували:

суперсекретното съоръжение на американското правителство Маунт Уедър, където вицепрезидентът Чейни се укрива след атентатите на 11 септември;
замъка Вевелсбург, където Химлер създава „черния Камелот“, за да вдъхнови убийците от СС;
Монте Кристо, най-охранявания остров в света, където огромно съкровище чака да бъде изровено;
„Полярния рай”, където се съхраняват семена от всички растенията по света като предпазна мярка в случай на екологична катастрофа...

„Загадъчните места” предлага привилегирован достъп до 150 непознати светини, убежища, тайни общества, секретни бази, частни клубове, исторически реликви, загадъчни острови. Информативна и увлекателно написана, тази книга е рог на изобилието за всеки, дръзнал да научи повече за загадките на нашето време.