Америка и светът - Збигнев Бжежински, Брент Скокрофт

Америка и светът
Автор: Збигнев Бжежински, Брент Скокрофт
Обем: 288 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Весела Люцканова"
Мека подвързия
Дата на включване: 2010-03-17
Нашата цена: 12.74 лв
 

Книгата не е в наличност
Две от наи-уважаваните фигури в американската външна политика - Збигнев Бжежински и Брент Скокрофт, бивши съветници по националната сигурност при две много различни администрации, в поредица оживени и непринудени разговори, направлявани от Дейвид Игнейшъс, журналист от „Уошингтън Поуст", анализират най- значимите външнополитически предизвикателства пред Съединените щати в книгата си „Америка и светът". Те не се колебаят нито за миг да надзърнат в душата на американската политика и да обяснят какво трябва да се реформира, за да може корабът да поеме по по-добър курс. Решенията, които страната ще вземе през следващите няколко години, може да се окажат решаващи за това, още колко време тя ще бъде суперсила. Дълбоко информираща и провокираща книга, която дефинира центъра на отговорните мнения за американската външна политика. Четиво от основна важност за всеки, който се интересува от международната роля на Съединените щати.

„Америка и светът" е оздравително, безценно четиво, съдържащо множество нови прозрения, което обаче също така показва и колко много мъдрост може да се извлече от опита. Збигнев Бжежински и Брент Скокрофт са двама от нашите най-добри теоретици и практици в областта на външната политика, които ни дават вьзможност да се възползваме от цялото богатство на тяхната дългогодишна и плодотворна дейност.
Ан-Мари Слотьр, автор на „Идеята, която е Америка".

Един от нашите най-добри журналисти интервюира двама от нашите най-мъдри държавници. Тази чудесна книга осигурява място на пьрвия ред в спектакъла на историята, а също и добри съвети относно фундаменталните промени в света, с които ще трябва да се справя новият президент.
Проф. Джоузеф С. Най, Харвардски университет, автор на „Силите, които трябва да се управляват".